info

Over mezelf:

 

Ik ben in 1971 geboren als Raf Vanthoor. Maar in de loop van de jaren is iedereen mij gaan kennen als Tuur. Deze naam komt uit de periode dat ik samen met mijn broer menig fuif voorzag van muziek als DJ.

 

Met fotografie ben ik al op redelijk jonge leeftijd in aanraking gekomen. Mijn vader had zijn eigen donkere kamer en was een fervent amateur-fotograaf. In die jonge periode heb ik vooral veel gekeken hoe hij zijn werken op gevoelige plaat vastlegde.

 

Toen ik een jaar of 16 was kwam er de interesse voor het DJ-en. Al vrij snel maakten we bijna elk weekend wel ergens een zaal, tent of fuifweide onveilig. Hierdoor verdween de interesse voor fotografie een beetje. Ook wel door gebrek aan tijd.

 

Bij het opkomen van de digitale fototoestellen begon het weer te kriebelen om foto's te maken. Vooral dan op evenementen waar we stonden als DJ. Ik kocht mijn eerste digitaal fototoestelt: 3 megapixels en 3x optische zoom. Maar snel bleek dit ook te veel beperkingen te hebben. Na nog enkele compact en bridgecamera's gekocht te hebben ben ik in 2005 overgestapt op een digitale spiegelreflexcamera. Dit was terug fotograferen zoals ik het mijn vader vroeger zag doen, en het van hem geleerd had. Voor elke foto een andere lens, spelen met licht en diafragma, ..... Maar met als groot voordeel dat het digitaal was en je dus op de computer kon kijken hoe je foto's gelukt waren. Vroeger was dit soms meer gokken en afwachten tot je foto's uit de donkere kamer kwamen.Mijn favoriete onderwerpen in de fotografie zijn vervallen, verlaten gebouwen, noem het een vorm van architecturale archeologie. Een tweede tak in de fotografie waar ik me graag in uitleef is eventfotografie. Verder probeer ik graag vanalles uit en experimenteer ik graag eens met speciale effecten .